LapTop DJ / AspyDigital BLOG oldala

Laptop DJ / AspyDigital lemezlovas BLOG oldala....több mint 10 év után visszatértem a pult mögé.... 1988 óta foglalkozom zenéléssel. 1998-ban visszavonultam stúdióba és produceri valamint tanácsadói funkciókat láttam el. Résztvettem több neves előadóművész lemezének elkészítésében. 10 évnyi kihagyás után a stúdió ajtaján kívül is szeretnék tevékenykedni ezért visszatértem a pult mögé. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesz saját zene vagy mix vagy remix. Sőt... az igazi munka igazán csak most fog elkezdődni. http://www.laptopdj.eu

Friss topikok

Linkblog

Megalakult a - MAGYAR LEMEZLOVAS ALAPÍTVÁNY -

2009.05.28. 08:34 :: AspyDigital - LapTop DJ

 

A Magyar Lemezlovas Egyesület (DJ Szövetség) kiemelt feladatának tekinti az utánpótlást, a tehetséggondozást, a fiatal, ambiciózus lemezlovasok segítését, a szakmába vezető út könnyebbé tételét azok számára, akik rendelkeznek a megfelelő tehetséggel, ugyanakkor elkötelezettséggel, a szakma és általában a zene iránti tisztelettel.

 

A DJ Szövetség által létrehozott Magyar Lemezlovas Alapítvány célja, hogy bővítse, szélesítse a kiemelkedő tehetséggel, szorgalommal, de korlátozott anyagi erőforrásokkal rendelkező DJ-k és producerek számára a lehetőségeket, segítse őket a továbblépésben.

 

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a megfelelő hozzáállással, szakmai alázattal, zenei elkötelezettséggel rendelkező fiatalok jussanak a megfelelő lehetőséghez. Közös érdeke tehát a már dolgozó és a feltörekvő DJ-knek, hogy rendezett, szabályozott körülmények között, egyenlő versenyfeltételekkel, a törvényességre (is) egyformán ügyelve lehessen bekerülni a szakmába, viszont aki betartja mind a hatályos törvényeket, mind a szakma írott és íratlan szabályait, azok számára teremtsük meg a lehetőséget, hogy csatlakozhassanak a sikeres DJ-k táborához, életkortól függetlenül.

 

Az alapítvány pályáztatás útján igyekszik minél több olyan DJ-t segíteni, akik már önerőből letettek valamit az „asztalra”, például jó minőségű saját zenét vagy remixet készítettek már, de a fejlődéshez szükséges források az adott pillanatban nem állnak rendelkezésükre. Így pályázhatnak például producerek a hangszerpark bővítésére, hardver és/vagy szoftver vásárlására, de a külföldi piacra történő kijutásban is segítséget kíván nyújtani az alapítvány, például az Amsterdam Dance Event-en való részvétel megfinanszírozásával.

 

Versenypályázatok útján lesz továbbá lehetőség a már dolgozó, szakmailag elkötelezett és tehetségesnek bizonyuló fiatal DJ-k számára arra is, hogy az éves jogdíjukat az alapítvány megfinanszírozza, s nekik azt csak részletekben kelljen megfizetni, illetve egy-egy díjazott számára a teljes díjfizetést is átvállalja majd az alapítvány.

 

Évente több, a DJ Szövetség által gondozott rendezvényre is sor kerül majd népszerű klubokban, ahol a tehetséges fiatal DJ-k bemutatkozási, fellépési lehetőséget kapnak. Lehetőség lesz mixlemez elkészítésére, amely a DJ Szövetség gondozásában jelenik meg, illetve válogatáslemez is készül a Szövetség soraiba tartozó, saját zenéket készítő producer DJ-k bemutatkozó felvételeivel.

 

S végül a Pro DJ tanfolyam elvégzését és a vizsga letételét is finanszírozni kívánja egy-egy olyan tehetséges fiatal számára az alapítvány, aki az amatőr szinten túl kíván lépni, és rendelkezik is az ehhez szükséges kvalitásokkal.

A pályázatok elbírálásáról az alapítvány kuratóriuma dönt. Az alapítvány a DJ Szövetség május 24-i Közgyűlésén jött létre, s ugyanekkor került sor a kuratóriumi tagok megválasztására is.

 

A Magyar Lemezlovas Alapítvány kuratóriumi elnöke Bárány Attila.

A kuratórium tagjai: Asperján Tamás (AspyDigital), Bernard Tamás, Jeszenszky Zsolt, Lumnitzer Csaba (Jay Lumen), Náksi Attila

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://djaspydigital.blog.hu/api/trackback/id/tr941148279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása