LapTop DJ / AspyDigital BLOG oldala

Laptop DJ / AspyDigital lemezlovas BLOG oldala....több mint 10 év után visszatértem a pult mögé.... 1988 óta foglalkozom zenéléssel. 1998-ban visszavonultam stúdióba és produceri valamint tanácsadói funkciókat láttam el. Résztvettem több neves előadóművész lemezének elkészítésében. 10 évnyi kihagyás után a stúdió ajtaján kívül is szeretnék tevékenykedni ezért visszatértem a pult mögé. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesz saját zene vagy mix vagy remix. Sőt... az igazi munka igazán csak most fog elkezdődni. http://www.laptopdj.eu

Friss topikok

Linkblog

Coke Club DJ - pályázat

2010.04.24. 14:37 :: AspyDigital - LapTop DJ

Sziasztok!

Nem fogom nagyon szaporítani a szót.. a lényeg.. szavazzatok rám minél többen de ne azért mert jó poén hanem azért mert tényleg így is gondolod és mert minőségi mixet szeretnél hallani, esetleg egész nyáron....

http://cokeclub.hu/cokedjplay/?cokedjid=281

Amivel pályázom az az Eindhovenben a karneválon rözített mixem ami gyakorlailag egy nagyra sikeredett bootleg lett csak ismert zenékből de megfelelően igazodva a hollandok elvárásainak:) De mivel itthon senki nem ismer így nem számítok nagy eredményre mert ez a verseny NEM a tudásról szól..... hanem >>>>>

Most kérdezitek h mi is van?? Siófokon a Coke Club-on lehet zenélni de csak annak aki azt megérdemli mondhatnánk... hát nem... és nem az aki tehetséges... lehet egy super nimand is, a lényeg hogy ki tud több ismerősnek szólni. Nem az a lényeg mégegyszer mondom h milyen a mix technika egyáltalán tudja-e az illető, hogy mi az a hangnem, stílus stb.. hanem hogy hány ismerősét tudja beizzítani és kérni, hogy "szavazzál be". Az már édes kevés hogy a szervezők leszarják a következőket: (ugyanis a médiában fogja magát képviseltetni a Coke Club DJ)

1. A legfontosabb, hogy a DJ jogi dolgai rendezettek e azaz a jogdíjak be vannak e fizetve vagy gyári CD-kről dolgozik, ha nem átalánydíjas akkor a CD-n kénti jogosítása MAHASZ matricája ott van-e a CD-n stb...

2. Tud-e egyáltalán mixelni??? Ebben az országban rengeteg sok DJ van több mint égen a csillag ha csak rámegyünk az iwiwre ott több mint 30,000 magát DJ-nek mondó emberke van fent... namármost ha a DJ szövetség honlapján megnézem akkor a regisztrált tagok száma az ~700 és ha ehhez hozzászámolom azokat akik gyári alapanyagokkal dolgoznak akkor is 2000 alatt van a létszám ami már önmagában röhely egy ekkora országban de mind 1. Igy a netről legyagyizott zenék birtokában máris lemezlovasnak mondja magát bárki a jogi dolgok ismerete nélkül.

3. Egy nagy név előtt fog játszani... Hmmm szóval ilyenkor látszik, hogy ennek a kampánynak a célja a hely népszerűsítés és nem a minőség, mert az más lapra tartozik... egy "nagy" név előtt játszani fontos feladat és ott hangulatot kell megalapozni, de úgy hogy az igazodjon a meghívtott DJ stílusához és mixéhez,  ehhez is tudás kell és ész. Mikor tanítok az EFHA-n mindíg mondom a diákoknak hogy nem az a lényeg ha warmup-ot játszol, hogy letolsz minden ismert zenét hanem, hogy jó hangulatot csinálj... majd te is leszel olyan helyzetben, hogy más játszik előtted te sem örülnél ha minden puskaport el lő előtted...... ha ezt megteszed magadat égeted be... Erről az jut eszembe mikor egyik nagyon kedves DJ barátom elment vidékre egy fellépésre a rezidens minden zenét lenyomott előtte majd szólt neki hogy "tied pálya nyomhatod a pesti zenéket" mire jött a válasz "te hallgatsz rádiót?? ott is ezek a slágerek vannak most mit fogok ezek után lejátszani???" de a Pesti srác mint profi DJ megoldotta a problémát.

4. 20 emberből fognak választani.... na de kik??? Ők elismert DJ-k? hozzáértők? vagy egy ember dönt? Vagy megint az hogy ki ismer kit és miért vagy kinek van több ismerőse?? húúú ez más.... önmagában vad dolog. Szóval kiváncsi lennék hogyha engem mondjuk sokan beneveznétek akkor az aki eldönti hogy én játszhatom-e az hogyan döntene velem kapcsolatban. Már csak erre is kíváncsi lennék.... :)

Szóval szerintem ez egy nagy KÉSZ ÁTVERÉS SHOW 1-től egyig, és már régen le van zsírozva hogy ki lesz a DJ a (színfalak mögött) Ez már csak így megy és nem a tehetség számít.

Majd találkozunk hamarosan mert indul nemsokára a STREET!!!! de többet nám árulok el :) legyen meglepi :) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://djaspydigital.blog.hu/api/trackback/id/tr761948000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása